Nyheter

• INSTÄLLT! Frukostmöte 7 februari: Simon Eisner - affärsidé som ger mat till hemlösa

[2014-01-16] Samhällsentreprenören och alumnen Simon Eisner har fått livsmedelsindustrin att skänka överproduktion. Varor som annars skulle slängas kommer till nytta och miljön belastas mindre. Simon Eisner har läst på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

• Miljöbron lanserar X-Race

[2013-09-06] X-Race är Miljöbrons ex-jobbskampanj som innebär flera nyheter och fördelar för alla studenter som väljer att skriva ex-jobb via Miljöbron under läsåret 2013/2014. Som företag eller organisation har ni också mycket att vinna på att vara med i X-Race, och ni kan vara med på olika sätt.

• Frukostmöte med matchningsmingel 11 oktober: Lena Olving - Ledarskap i förändringsprocesser

[2013-09-04] Kom och hör hur Lena Olving pratar om ledarskap i förändringsprocesser. En nyhet är vårt matchningsmingel där arbetsgivare och studenter kan finna varandra för olika former av samarbeten. Det kan exempelvis handla om praktik, examensarbeten eller uppdrag.

• Mötesplats Humaniora - Samverkansdag med fokus på praktik

[2013-07-03] Humanisten bjuder in till en samverkansdag full av inspiration och smakprov på hur humaniora samverkar med och i arbetslivet.

• Marknadsföringsstudenter imponerar på näringslivet

[2013-06-28] Årets studenter i kursen Advertising Planning fick i uppdrag att ta fram en marknadsföringskampanj för Volvo Ocean Race. Efter tre veckors intensivt arbete var det dags för de fyra grupperna att presentera sina arbeten och juryn med deltagare från både Volvo, reklambyrån PS Communication och Göteborg & Co var imponerade av studenternas gedigna arbeten.

• Två studenter från Handelshögskolan vinnare i uppsatstävling om konkurrens

[2013-06-28] David Schreiber och Osmis Areda Habte har kammat hem var sitt förstapris i Konkurrensverkets årliga uppsatstävling.

• Redo för den kulturella hetluften

[2013-06-28] Föreläsningar om kulturens roll och makt och, världens bästa Göteborgsguide i mobilen och en analys av Götebors stads nya kulturstrategi. Det var några av de projekt som den första kullen studenter på kandidatprogrammet Kultur presenterade på utbildningens sista dag den 7 juni.

• Life Science - en sektor i omvandling. Hänger Sverige med?

[2013-06-28] Under Almedalsveckan, onsdagen den 3 juli, bjuder Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, Chalmers och Business Region Göteborg gemensamt in till debatt kring framtiden för Life Science i Sverige. Nationella och regionala aktörer finns på plats på Västsvenska arenan för att diskutera hur en gemensam offensiv politik bör formas för att möta framtidens utmaningar.

• Centrum för Turism, Handelshögskolan får Göteborgs universitets samverkanspris 2013

[2013-06-28] Göteborgs universitets samverkanspris 2013 tilldelas projektet "Framtidskuster" vid Centrum för Turism, Handelshögskolan vid Götebrogs universitet.

• Frukostmöte 15 maj: Det lönar sig att byta perspektiv

[2013-04-23] Varför väljer ett företag att samarbeta med en konstnär? Kan en dansare, bildkonstnär eller författare verkligen skapa kreativa processer och utveckla innovationskraften på ett företag?